Low Level Lasertherapie

WAT IS LOW LEVEL LASERTHERAPIE ?

Koudlaser of low level lasertherapie, afgekort LLLT is een wetenschappelijk geteste behandelmethode op cellulair niveau.
Het is een effectief wapen gebleken in de strijd tegen tal van ziekten en aandoeningen. Lasertherapie wordt gegeven met behulp van diodesondes. De lichtenergie bestaat uit een smalle, niet uitwaaierende straal van infrarode golflengtes op 905 nm. Dit worden ook wel de helende golflengtes genoemd.

Wat doet  Low Level  Lasertherapie?

Het laserlicht stimuleert de energieproducerende delen van de cel (mitochondria) om stoffen aan te maken die het vernieuwingsproces en de stofwisseling van de beschadigde cellen versnellen. Laserlicht verhoogt het zuurstofgehalte in het bloed en de productie van ATP (adenosine trifosfaat) die als brandstof dient voor alle celactiviteiten.
Een gezonde cel heeft een elektrische lading van ongeveer 70 millivolt, waarbij volt de maat is voor de elektrische activiteit.
Als het lichaam ziek is of slecht gevoed, neemt de lading van de celmembramen af tot ongeveer 30 millivolt, dit is onvoldoende, hierdoor vertraagt de fysieke stofwisseling en de cellen sterven af.
Het laserlicht stimuleert de mitochondrien (de energieleveranciers van de cel) om genoeg energie kunnen leveren voor celdeling, stofwisseling- en elektrische activiteit.
Dit beïnvloed op celniveau het weefsel, de spieren, pezen en gewrichten.

Effecten Low Level Lasertherapie

Snelle vorming collageen
Collageen is het meest voorkomende eiwit in het lichaam. Geschat wordt dat ongeveer 80 % van het lichaam is opgebouwd uit dit belangrijke, vezelachtige eiwit. De extra energie uit het laserlicht wordt gebruikt door de fibroblasten (collageenfabriekjes) om de productie van collageen te vergroten.

Verhoging activiteit lymfestelsel (anti-oedeemwerking)
Het lymfestelsel is een vaatstelsel dat interstitueel vocht door het lichaam vervoert. Dit vaatstelsel werkt nauw samen met het bloed, vooral met de witte bloedlichaampjes, die essentieel zijn voor de verdediging tegen ziekten. Het lymfestelsel heeft als taak de lichaamsvloeistoffen schoon te houden.
Laserlicht is in staat de capaciteit van het lymfestelsel te verdubbelen. Op deze manier kunnen afvalproducten en overtollig vocht snel worden verwijdert.

Sterk ontstekingsremmend effect

Biostimulatie
Laserlicht normaliseert de homeostase en stimuleert de metabolische processen in het lichaam. Met name de celpomp wordt geactiveerd, waardoor zure afvalproducten uit de cel verwijderd worden en tot celherstel aangezet wordt.

Pijnstillende werking
Laserlicht heeft een zeer goed effect op zenuwcellen bij het blokkeren van de pijnprikkel uitgezonden aan de hersenen.
Laserlicht verhoogt de productie van endorfine.

Verhoging immuunsysteem
Laserlicht heeft een immuunstimulerend en immuuncorrigerend effect, door stimulatie van de cellen van het immuunsysteem (hystociten). Laserlicht verhoogd ook de synthese van immuglobines (antistoffen).

Vasolidatie
Opengaan van capillairen (kleinste bloedvaatjes). Vorming van nieuwe capillairen, toenemen van de bloedstroom.

Verhoging zuurstoftransport in cellen

Cosmetische behandelingen met Low Level Lasertherapie
• lifting, versteviging en toning van gezicht en lichaam
• drainage
• rimpels
• kringen, wallen
• acne
• cellulite
• haaruitval

Low Level Lasertherapie is pijnloos, niet giftig en zonder bijwerkingen

Voor een GRATIS intake gesprek

Een GRATIS intake gesprek , of meer informatie? Neem dan contact met ons op. Dit kan door te bellen met
035 – 5337 396 of door het invullen van het formulier rechts. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met U op.

Contact

EVE Skincare is gevestigd in Laren NH

035-533 73 96

Neem conact met ons op