Afspraak

Elastine Infusion Therapie

Zoals collageen de huid haar stevigheid geeft, geeft elastine de huid flexibiliteit, het vermogen om terug te schieten op haar plek nadat het is ingedrukt of is uitgerekt. Elastine is als de ‘stretch’ in uw pantalon; het zorgt ervoor dat uw huid mooi om de contouren van uw gelaat heen past.

Het volume van de huid wordt bepaald door meerdere factoren: de mate waarin de dermis het vocht vast kan houden (hyaluronzuur, proteoglycanen), de hoeveelheid onderhuids vetweefsel en spiergrootte. Al deze factoren, stevigheid, flexibiliteit en volume, spelen een rol in de mate waarin een huid er verslapt uitziet.

Wanneer u merkt dat uw huid haar strakheid verliest, dan is het belangrijk om vast te kunnen stellen welke van deze bovengenoemde factoren bij u de grootste rol spelen.

Eén factor die voor u boven de 25 zeker een rol zal spelen is elastine verlies. De wetenschap verschilt van mening, maar we kunnen gerust stellen dat we, vanaf ons 25e levensjaar ongeveer, elastine zal beginnen te verliezen. Dit heeft een intrinsieke oorzaak, dus deze staat los van exogene invloeden zoals zonschade etc., die dit verlies overigens wel kunnen verergeren. Iedereen boven de 25, dus ook de mensen die nog geen ernstige huidverslapping vertonen, heeft te maken met elastine verlies. Het is slechts een kwestie van tijd voordat dat bij een ieder zichtbaar wordt.

Elastine als een cosmetisch ingrediënt

In de wens om het elastine verlies een halt toe te roepen en eventueel zelfs om te keren, is men gaan experimenteren met componenten uit de extracellulaire matrix van dieren. Zo heeft men getracht om met behulp van een aantal chemische en enzymatische processen, dierlijk elastine op te lossen en toe te voegen aan cosmetische producten. Dit soort producten bleken verre van effectief te zijn omdat elastine zich nauwelijks laat oplossen en bovendien is het verre van wenselijk om dierlijk elastine te gebruiken ineen cosmetisch product. Los van het ethische aspect, kunnen eiwitbronnen van niet-menselijke origine sterke allergenen zijn en kunnen zij, zonder volledig te zijn bewerkt niet op mensen worden gebruikt.

Dermalastyl-βX™

Dermalastyl-βX™, is het resultaat van een wedstrijd die ooit is uitgeschreven door de universiteit van Texas, om een middel uit te vinden die de wondgenezing enorm kon versnellen.

Dr. Burt Ensleys (een van de deelnemers aan deze wetenschappelijke wedstrijd) vondst baseert zich op ontwikkelingen in de transgenetische biologie. Dat wil zeggen: dr. Burt Ensley is erin geslaagd om een geschikte plantaardige bron voor synthese van een mens-identische vorm van tropoelastine te bewerkstelligen. Tropo-elastine is de voorvorm van elastine. Dit tropoelastine wordt pas elastine na samenkomst met een specifiek enzym. Juist omdat tropo-elastine nog geen kant en klare elastine is, kan het door de huid opgenomen worden, waarna het in aanraking komt met het elastinemakend enzym, en is daarmee onze elastinevoorraad aangevuld.

Burt Ensley’s vondst was mogelijk omdat menselijk tropoelastine isomorf is, dat wil zeggen, dat haar onderdelen kopiëerbaar zijn.Dat is precies wat Burt Ensley heeft gedaan. Men heeft een basismodel menselijk tropoelastine genomen als uitgangspunt, men heeft vervolgens een gen gebouwd, de code van dit basismodel, en deze geïntroduceerd in een ‘draagmoeder plant’ (mais ). Deze plant maakt dan volgens de code die ze geïntroduceerd heeft gekregen nieuw tropoelastine. Dit kan vervolgens worden gewonnen en worden gebruikt in een cosmetisch product.

Het resultaat was de zeer comfortabele, maar ook zeer intensieve salonbehandeling: Elastin Infusion Therapy en het extra sterke Dermalastyl-βX™ voor thuisgebruik.

Elastin Infusion Therapy is een salonbehandeling waarbij lichte verwarming van de huid enorme hoge doseringen Tropoelastine worden ingewerkt gevolgd door een activator. Dit mag 1 x per maand gebeuren en per behandeling kan met deze therapie maarliefst 2 jaar elastine verlies worden herplaatst.

Dermalastyl-βX™ een zeer geconcentreerd product voor thuisgebruik met de volgende actieven:

Tropoelastin® Het Tropoelastine in Dermalastyl-ßX™ wordt gewonnen door fermentatie van maissuiker. Juist omdat het tropoelastine uit een biologisch beschikbare bron (mais) is voortgekomen, neemt de huid het gemakkelijk op, en integreert het verder de huid in waar het zich verankert met het bestaande elastine.

Matrixyl-3000™Bestaande uit 2 peptiden welke samenwerken om een krachtige lifting en anti-rimpelwerking te bewerkstelligen en zo de jeugdigheid van de huid helpt te behouden

Argireline™ Een unieke peptide dat zowel bestaande rimpels helpt vervagen en nieuwe rimpels effectief helpt voorkomen, een natuurlijk en onschadelijk alternatief voor Botox.

Prolisel™ Een bron van biologisch beschikbaar selenium welke in combinatie met de aminozuren L-proline en L-cysteine zichtbaar de resultaten van zonschade aan de huid reduceert. Prolisel verbetert de anti-verouderings effecten van de overige ingrediënten.

Natuurlijk hyaluronzuur

Dermalastyl-βX™ bevat één van de hoogste doseringen hyaluronzuur wat een mooi volume in de huid helpt bewerkstelligen. Dr. Burt Ensley is van mening dat het de synergie van de 5 voornaamste ingrediënten is (welke allemaal zeer nauwkeurig wetenschappelijk onderzocht zijn op hun effectiviteit en veiligheid), waaruit het succes van Dermalastyl-βX™ te verklaren is. Dermalastyl-βX™ vernieuwt de huid op een nieuwe, nog niet geëvenaarde en vooral ook aangename manier.

GRATIS intake gesprek